Μαρινέλλα  13


Η Θεσσαλονίκη της Μαρινέλλας

Στις 20 Μαρτίου 2007 η Θεσσαλονίκη έζησε μια μοναδική βραδιά πολιτισμού. Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας σύσσωμος ο κόσμος της πόλης τίμησε τα 50 χρόνια προσφοράς της κορυφαίας μας ερμηνεύτριας στο τραγούδι.

Οι συνεργάτες του www.pass2greece.gr όπως και εκατοντάδες πολιτών ήταν εκεί. Σε ένα κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο έδωσαν ηχηρό παρών εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου: Η Κοραλία Καράντη και ο Γρηγόρης Βαλτινός που προλόγισαν την εκδήλωση, ο Κώστας Βουτσάς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Χάρρυ Κλυν, ο Γιώργος Νιάρχος και η Μάρα Θρασυβουλίδου, ο Σταύρος Κωνσταντίνου, ήταν κάποιοι από τους συνεργάτες της που τίμησαν τη Μαρινέλλα.

Η νοσταλγικές αναφορές της ερμηνεύτριας στη γενέθλια πόλη της, τη Θεσσαλονίκη, έδωσαν σαφές στίγμα για την αγάπη της σ’ αυτή:

«… Γεννήθηκα στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην κυριολεξία μια που η μάνα μου δεν πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έπαιξα, γλέντησα εκεί. Ήμουν το τελευταίο παιδί μιας οικογένειας μεγάλης, πολύ φτωχής αλλά πάρα πολύ ευτυχισμένης που σε κάθε στιγμή έστηνε κι ένα γλέντι. Τραγουδάγαμε όλοι στην οικογένεια με αρχηγό τον πατέρα μας πάντα. Μαζευόμασταν όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι για να γλεντήσουμε. Ο πατέρας μου έλεγε πως χίλιοι καλοί χωράνε στο σπίτι μας. Είχαμε μια βάρκα στο Θερμαϊκό, στα μπλόκια και κάθε φορά που περιμέναμε κόσμο βγαίναμε για ψάρεμα και φέρναμε τσιπούρες. Ουζάκι, ντοματούλα, ψάρι και στηνόταν το γλέντι…»

Ήταν μεγάλη χαρά να ακούμε τη Μαρινέλλα να μας περιγράφει τη διασκέδαση που εξακολουθεί να είναι θεσμός για τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη μεγαλύτερη για την ευκαιρία που μας δόθηκε να τιμήσουμε την κορυφαία ερμηνεύτρια από κοντά.

Ο Σ.Φ.Ε.Ι. διοργάνωσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Τουριστικής Ανάπτυξης.

Φωτογραφίες: Μένιππος Αράπης (μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΣΚΙΕΣ, skiesfg@gmail.com)Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Περισσότερες φωτογραφίες...