Γιώργος  Καπουτζίδης 4


Ελάτε στις Σέρρες, μια ενδιαφέρουσα ζωντανή πόλη..

Το www.pass2greece.gr συνάντησε το Σερραίο ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη στη βράβευσή του από το Δήμαρχο Σερρών που πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2006.

Θεωρείτε τις Σέρρες πατρίδα σας?
Φυσικά και τη θεωρώ πατρίδα μου. Την πόλη μου την αγαπώ και είμαι περήφανος που είμαι Σερραίος και Μακεδόνας. Άλλωστε ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι κατάγομαι από κάπου αλλού.

Τα κείμενά σας διανθίζονται από τοπικές εκφράσεις και παροιμίες. Είναι τυχαίες οι αναφορές?
Καθόλου τυχαίες. Τις εκφράσεις που ως επί το πλείστον έμαθα από την οικογένειά μου, τις χρησιμοποιώ συχνά και εσκεμμένα στα κείμενά μου. Δυστυχώς δε γνωρίζω πολλά πράγματα από τις ντόπιες παραδόσεις αλλά με γοητεύει η παράδοση ενός τόπου.

Για ποιους λόγους θα μπορούσατε να συστήσετε τις Σέρρες ως προορισμό στους φίλους σας?
Για πολλούς: Η πόλη μας είναι πάρα πολύ όμορφη και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Στις Σέρρες δεν μπορεί να πλήξει κάποιος. Καταρχήν διαθέτει πολύ έντονη νυχτερινή ζωή και κίνηση μέρα-νύχτα. Επιπλέον, οι περιοχές γύρω από την πόλη για επίσκεψη είναι πολλές.. Η λίμνη Κερκίνη, το σπήλαιο Αλιστράτης, το φαράγγι του Αγγίτη.. φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη εποχή για κάποιον επισκέπτη να έρθει στις Σέρρες?
Νομίζω ότι ιδανική εποχή είναι ο χειμώνας, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά. Κατά τη γνώμη μου ο νομός ενδείκνυται για χειμερινό τουρισμό.

Σκεφτήκατε την πιθανότητα να οργανώσετε κάποια γυρίσματα για το σήριαλ στις Σέρρες?
Αυτό ήταν από την αρχή το όνειρό μου. Αν οι υποχρεώσεις των συνεργατών μου στο θέατρο το επιτρέψουν θα ήθελα πάρα πολύ να το πραγματοποιήσω!

Συστήνω την πόλη μου ανεπιφύλακτα σε κάθε εκδρομέα..

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...