Πάνος  Παπαδόπουλος 5


Ο «βασιλιάς των μαγιό» της Σουηδίας

Ο Έλληνας που ενσαρκώνει το εθνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, διακρίθηκε συνδυάζοντας τη μόδα με τη θάλασσα. Ο Πάνος Παπαδόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας PANOS EMPORIO, είναι ένας γοητευτικός άνθρωπος με φανατικούς θαυμαστές, παρόλο που ο ίδιος κρατάει χαμηλό προφίλ. Το www.pass2greece.gr τον συνάντησε στο Γκέτεμποργκ, όπου έδινε αυτόγραφα για το βιβλίο του.

1) Ξεκινήσατε από μια οικοτεχνία και αυτή τη στιγμή οι δημιουργίες της εταιρείας σας PANOS EMPORIO πωλούνται σε 30 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας?

Αγαπώ αυτό που κάνω, δουλεύω σκληρά και με σύστημα. Πραγματοποιώ ένα όνειρό μου αλλά ταυτόχρονα το υποστηρίζω καθημερινά. Δεν υπάρχουν μυστικά για εύκολη επιτυχία.

2) Στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε πιστεύετε ότι η δημιουργικότητα θα αυξηθεί ή θα μειωθεί? Υπάρχουν ευκαιρίες για νέους επαγγελματίες?

Σε κάθε ανακατωσούρα δημιουργούνται νέες ευκαιρίες. Η περίοδος αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν καινούργια πράγματα να κάνει κανείς. Βέβαια, τώρα που το πρόβλημα της κρίσης είναι διεθνές, η καταξίωση δε θα έρθει σε χρόνο ρεκόρ αλλά πιο μακροπρόθεσμα.

3) Success is an idea, the rest is just work.. Είναι ο τίτλος του βιβλίου σας. Τελικά ισχύει ή μεγαλύτερο ρόλο παίζει η τύχη?

Αυτό ισχύει 100%. Η τύχη έρχεται μόνο μετά από σκληρή δουλειά, είναι αποτέλεσμα σοβαρής προσπάθειας. Η τύχη δε φέρνει επιτυχία και δε δημιουργεί ταλέντα.

4) Τι δεν έχετε κάνει ακόμη?

Πάρα πολλά πράγματα. Καθημερινά ανακαλύπτω κάτι καινούργιο που θα ήθελα να δω ή να δοκιμάσω. Από αυτές τις εμπειρίες που πολλές φορές είναι καινούργιες, αντλώ έμπνευση, από τα συναισθήματα και τις εικόνες.

5) Στο βιβλίο σας παραλληλίζετε τις περιπέτειές σας με αυτές του Οδυσσέα. Είναι ένα τρόπος προώθησης της ελληνικής κουλτούρας?

Και ναι και όχι. Πεποίθησή μου είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δικιά του Οδύσσεια, μια ενδιαφέρουσα, μεγάλη ιστορία. Απλώς, κάποιοι ίσως να μη την ανακάλυψαν ή να μη τη σκέφτονται καν. Ο παραλληλισμός αυτός έγινε με αυτό το σκεπτικό ότι ο Οδυσσέας υπάρχει στον καθένα μας ανεξάρτητα από την εθνικότητά του. Βεβαίως, αυτό αναπόφευκτα προβάλλει και την ελληνική μυθολογία, τον ελληνικό πολιτισμό.

6) Το ότι αντλείτε έμπνευση από την κουλτούρα της Ελλάδας είναι προφανές. Τι άλλο σας επηρεάζει?

Η κοινωνική ζωή μας, οι συνάνθρωποί μας, οι χαρές και οι προβληματισμοί, η φύση, οι μυρωδιές.. τα πάντα. Αντιλαμβάνομαι όλα τα ερεθίσματα πολύ έντονα και μου δίνει ιδέες το καθετί.

7) Top προορισμοί διακοπών στην Ελλάδα?

Εξαρτάται από τη διάθεση της στιγμής. Από το τι θέλω και τι περιμένω από το μέρος που επιλέγω. Μου αρέσει η χερσαία Ελλάδα από την Πελοπόννησο μέχρι τη Χαλκιδική επειδή το αυτοκίνητο μου δίνει ελευθερία κινήσεων. Έχω επισκεφθεί όμως και πολλά νησιά. Το κάθε κομμάτι της Ελλάδας είναι διαφορετικό. Αυτόν τον πλούτο των ανθρώπων, της φύσης, των φαγητών, δύσκολα τον βρίσκεις σε άλλη χώρα. Πιστεύω ότι αυτή διαφορετικότητα των περιοχών μας θα πρέπει να προωθήσουμε, να δώσουμε ξεκάθαρα τις διαφορετικές εικόνες της Ελλάδας και να τονίσουμε την ποικιλία της.

Εύχομαι Καλή Επιτυχία τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων που αυτή τη στιγμή προσπαθούν για την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

www.panos.com

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...