Βασίλης  Παλαιολόγος 2


Ο καλός, ο κακός αλλά ποτέ ο άσχημος..

Ο Βασίλης Παλαιολόγος μιλάει στο www.pass2greece.gr και σας περιμένει στο:
Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης, 19 και 20 Αυγούστου 2010
«Κατά φαντασίαν ασθενής», είσοδος ελεύθερη

1) Κύριε Παλαιολόγε, σας συναντούμε φέτος στον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου, όπου συμμετέχετε στο θίασο Μοντέρνου Θεάτρου του Γιώργου Μεσσάλα. Πως βλέπετε το ρόλο σας?

Υποδύομαι έναν νέο ερωτευμένο που προσπαθεί με όποιον τρόπο να κατακτήσει την αγαπημένη του αφού τα εμπόδια που συναντά κυρίως μέσα από το σπίτι της και ειδικότερα από τον πατέρα της είναι αρκετά….η αγάπη και η δύναμη που αντλείς όμως μέσα από αυτή μπορούν να υπερπηδήσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να φτάσουμε σε ένα αίσιο τέλος…ακόμα και αν χρειαστεί μέσα στο ρόλο να ενδυθώ κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι για να το πετύχω……είμαι όμως δίπλα ευτυχής γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να υποδυθώ και ένα δεύτερο ρόλο για της ανάγκες της παράστασης.. είναι ένας ρόλος έκπληξη γι’ αυτό και η αγωνία μου είναι να μην απογοητεύσω ούτε όσους με εμπιστεύτηκαν αλλά ούτε και τον κόσμο που θα δει την παράσταση.

2) Η πορεία σας έχει σημαντικούς σταθμούς και συνεργασίες στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Με ποιον από τους ήρωες που ενσαρκώσατε βρίσκετε περισσότερα κοινά ως προς την προσωπικότητα?

Δεν μπορώ να πω ότι κάποιος από τους ρόλους αντιπροσωπεύει αυτό που είμαι ακριβώς αλλά αυτό που με απόλυτη ειλικρίνεια μπορώ να καταθέσω είναι ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξεις σε κάποιο ρόλο αν δεν τον φιλτράρεις μέσα από σένα … οι ρόλοι είμαστε όλοι εμείς, οι διπλανοί μας, κάποιος που παρατηρήσαμε στο δρόμο τυχαία, κάποιος από τους δικούς μας ανθρώπους… εκφρασμένοι όμως μέσα από τα δικά μας υποκριτικά μέσα….

3) Ποια εικόνα «κτίζεται» πιο εύκολα τόσο σε ρόλους όσο και στα Μ.Μ.Ε, αυτή του καλού ή του κακού?

Το να χτίσεις την εικόνα σου είναι κάτι που μπορεί να το πετύχεις η όχι… όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αμέσως παρά μόνο κομμάτι κομμάτι… δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτίζονται η δουλειά και η ζωή μας… μπορεί δηλαδή στη ζωή μου να είμαι ένας δύσκολος κακότροπος και περίεργος άνθρωπος και στην επαγγελματική μου πορεία να είμαι ένας άψογος δουλευταράς και συνεπής επαγγελματίας… το ίδιο εύκολο είναι να πουλήσεις μια καλή η μια κακή εικόνα… το θέμα είναι πόσο σε ενδιαφέρει να μπλέξεις το ένα με το άλλο… αν σε ένα σήριαλ ας πούμε υποδύεσαι τον κακό σαφώς μπορεί να κεντρίσεις το ενδιαφέρον η να μείνεις στο μυαλό κάποιων ως αυτός που δημιουργεί προβλήματα.... μη ξεχνάμε όμως ότι πάντα στο τέλος θα νικήσει το καλό… είναι διαφορετικές εικόνες και χτίζονται διαφορετικά… δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτίζονται.

4) Το www.pass2greece.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό που προβάλλει όλη την Ελλάδα, τουριστικά και πολιτιστικά. Εκτός από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη ποια πόλη θεωρείτε ότι είναι η πιο δραστήρια πολιτιστικά?

Περιφερειακά και με το πέρασμα του χρόνου αναπτύσσεται το κομμάτι του πολιτισμού… υπάρχει έκδηλο το ενδιαφέρον των ανθρώπων στην επαρχία για τις τέχνες και τον πολιτισμό και αυτό φαίνεται με τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ… οι περισσότερες δηλαδή περιφέρειες ασχολούνται και δημιουργούν η προβάλουν πολιτιστικά δρώμενα ίσως γιατί υπάρχει και μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουμε και από τα καθημερινά προβλήματα.... το θέμα είναι όμως να δημιουργούνται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις και κεντρικά ώστε να στηρίζεται η επαρχία σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

5) Τι πιστεύετε ότι λείπει από την έβδομη τέχνη της Ελλάδας και υπάρχει στην Ευρώπη ή την Αμερική?

Το χρήμα… γιατί όλα τα άλλα υπάρχουν... και η όρεξη και τα μυαλά και η δημιουργία και η έμπνευση και η εργατικότητα…..

6) Υπουργός Πολιτισμού στην Ελλάδα για μια μέρα. Τι αλλάζετε και τι κρατάτε?

Κρατάω την έννοια πολιτισμός και δημιουργία προβολή και διάδοση του ανά τον κόσμο μιας και είναι από τα λίγα πράγματα που σαν χώρα μπορούμε να «εξάγουμε» και πετάω όλα τα λαμόγια που σφετερίζονται προσέχοντας να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται στο μοίρασμα.

7) Πως και που είναι οι ιδανικές διακοπές?

Ιδανικές διακοπές νοούνται με την παρέα που εμείς επιλέγουμε ώστε να εξαργυρώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει για ξεκούραση τους καλοκαιρινούς μήνες… όλα τα άλλα τα βρίσκουμε στην πορεία… και το πως και το που!!!

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Βασίλης Παλαιολόγος

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...