Ελληνικές παραλίες – Ποιες επιλέγουν τα Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού..

 
Το ελληνικό γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιουνίου φιγουράρει στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών από το εξωτερικό. Οι παραλίες της Ελλάδας που από τη δεκαετία του ‘60 έγιναν σήμα κατατεθέν της προβολής της χώρας, επιλέγονται από τους ανταποκριτές του ξένου τύπου ή ψηφίζονται από τους αναγνώστες τους, καθιστώντας την Ελλάδα must καλοκαιρινό προορισμό για αστέρες και κοινούς θνητούς.

1) Η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά, ψηφίστηκε 12 φορές ως η καλύτερη θάλασσα της Ελλάδας σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ενώ μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» εμφανίζεται ανελλιπώς στους ξένους καταλόγους.

2) Για την εφημερίδα GUARDIAN της Αγγλίας, το Νο 9 στις 10 καλύτερες Ευρωπαϊκές παραλίες είναι οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας.

3) Οι NEW YORK TIMES κάνουν ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ελλάδα, συνδυάζοντας τις παραλίες της με το πολιτιστικό ενδιαφέρον της περιοχής. Νο1 ανακηρύσσεται η Αρβανιτιά στο Ναύπλιο, η υπέροχη παραλία που σε δροσίζει μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης του αρχαίου Άργους και της Επιδαύρου.

4) Στην ιστοσελίδα του CNN ο συντάκτης ρωτούσε «Πώς να επιλέξετε το ιδανικό ελληνικό νησί» και απαντούσε ότι στην κορυφή των δικών του προτιμήσεων είναι η Κρήτη και η παραλία Φραγκοκάστελο με το επιβλητικό Βενετσιάνικο κάστρο.

5) Η εφημερίδα BUILD της Γερμανίας κατήρτισε τη λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών του κόσμου. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Σαντορίνη με την Κόκκινη Παραλία της.

6) Η Πελοπόννησος με τα αρχαία ελληνικά ερείπια και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον ήταν η έμπνευση της LOS ANGELES TIMES που επέλεξε από την Ελλάδα την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

7) Η Σκόπελος της ταινίας Mama Mia με την παραλία του Στάφυλου, είναι η Νο1 επιλογή της βρετανικής εφημερίδας MIRROR, σε αφιέρωμα για τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς.

8) Ο διαγωνισμός TRIPADVISOR TRAVELER’S CHOICE που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, αναδεικνύει καλύτερη ελληνική παραλία για το 2012 τις Κουκουναριές στη Σκιάθο.

9) «Ελληνικό θησαυρό» χαρακτηρίζει η εφημερίδα CHICAGO TRIBUNE το νησί της Μυκόνου, περιγράφοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα τοπία του. Η πρώτη παραλία που αναφέρεται στο αφιέρωμα είναι η Paradise.

10) Το γερμανικό περιοδικό FOCUS ξεχωρίζει τη Ζάκυνθο ανάμεσα σε 10.000 νησιά και την πολυφωτογραφημένη παραλία Ναυάγιο την καλύτερη όλων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η διάκριση ξεπερνά την παραλία και αφορά όλη την περιοχή:

11) Δεκατέσσερις ελληνικοί προορισμοί συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους 100 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Χρυσό «Βραβείο Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών» για το 2012 από την επιτροπή «European Coastal & Marine Union – EUCC» έλαβαν οι δήμοι: Ιεράπετρας (2η θέση), Σαμοθράκης (7η θέση), Αλονήσσου (17η θέση).

12) Τη 2η θέση ανάμεσα σε 48 χώρες κατέλαβε για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα, κερδίζοντας συνολικά 403 «Γαλάζιες Σημαίες» για ακτές και μαρίνες το 2012.

13) Για το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το Νο1 νησί του κόσμου είναι η Σαντορίνη

14) Το CONTE NAST TRAVELER θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά είναι η καλύτερη συστάδα νησιών παγκοσμίως, κατόπιν διαγωνισμού με 10 κριτήρια.

15) Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC σε εκπομπή του καναλιού EXTRA, ανακάλυψε πρόσφατα τη Χαλκιδική, προωθώντας στους Αμερικανούς εικόνες από τις μοναδικές παραλίες της.

Αν δεν διακρίθηκαν κάποιες άλλες από τις χιλιάδες ελληνικές παραλίες και τις εκατοντάδες επιλογές καλοκαιρινών προορισμών, είναι γιατί απλώς δεν τις έχουν ανακαλύψει ή επισκεφθεί μέχρι στιγμής..

Κείμενο: Σοφία Μπουρνατζή

www.pass2greece.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/20121
http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cDestinations-g189398
http://www.guardian.co.uk/travel/2008/aug/08/beaches.europe.top10
http://travel.nytimes.com/frommers/travel/guides/europe/greece/frm_greece_0225020110.html
http://articles.cnn.com/2011-09-05/travel/greek.islands.lp_1_samaria-gorge-greek-island-koukounaries-beach?_s=PM:TRAVEL
http://www.cntraveller.com/awards/readers-travel-awards/the-readers-travel-awards-2011/
http://articles.latimes.com/2012/jun/24/travel/la-tr-peloponnese-20120624
http://www.bbc.com/travel/slideshow/20111123-worlds-best-islands
http://www.bild.de/news/bild-english/news/ten-best-nudist-beaches-in-the-world-13533110.bild.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Myrtos_Beach
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση...